Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Isa Hoes wil boekverfilming Dorrestein regisseren

Shownieuws

Isa Hoes wil de film waarvoor ze het script schrijft meeregisseren. Zij bewerkt nu 'Het hemelse gerecht' van Renate Dorrestein met regisseur Robert Matser.

Isa Hoes wil de film waarvoor ze momenteel het script schrijft zelf regisseren. Dat zegt de 39–jarige actrice uit 'Rozengeur & wodka lime' donderdag in het maandblad JAN. Sinds 2004 bewerkt zij de roman 'Het hemelse gerecht' van Renate Dorrestein voor het witte doek, samen met regisseur Robert Matser.

"Ik ben nu zo ver dat ik 'Het hemelse gerecht' ook graag wil meeregisseren", zegt Isa, die in het interview uitweidt over de twijfels die zij over zichzelf heeft. "Onder dat kleine, onzekere meisje zit blijkbaar ook een meisje dat denkt dat ze alles kan."

Dorrestein kijkt kritisch over de schouders van Matser en Hoes mee. "Leuk dat jullie het proberen," heeft de schrijfster volgens de actrice gezegd, "maar andere scriptschrijvers hebben het niet gered. Succes." Isa is een beetje bang voor Dorrestein. "Maar dan overwin ik mezelf weer. Ze geeft ons credits en denkt mee."

Het verhaal gaat over twee zussen die een restaurant in een dorp uitbaten. Ze hebben beide een geheime relatie met een kelner. Op een dag besluit de man weg te gaan. Als hij op zolder zijn spullen inpakt, sluiten de vrouwen hem op en houden zij hem gevangen. "Luguber, maar ook zo geestig", vindt Hoes.

Het is niet bekend wanneer de opnamen van de film beginnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen