Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Coldplay zet bekendheid in voor eerlijke handel

Shownieuws

Coldplay voelt zich verplicht te strijden voor eerlijke handel, maar de band wil niet opdringerig zijn. Tijdens concerten wordt alleen 'fair trade' geroepen.

(Novum/AP) - Coldplay voelt zich verplicht zijn bekendheid in te zetten voor eerlijke handel, maar de Britse band wil niet opdringerig overkomen. "We noemen daarom tijdens concerten alleen de woorden 'fair trade'", verklaarde zanger Chris Martin donderdag tijdens een persconferentie in Hongkong. "Mensen kunnen dan zelf opzoeken wat dat is."

Op het lichaam van Martin is goed te zien waar mensen die informatie kunnen vinden. Op zijn linkerhand is het logo van hulporganisatie Oxfam getatoeëerd, waarvan hij ambassadeur is. Daarbij staat meestal in dikke letters het adres van de website maketradefair.com geschreven. De internationale organisatie heeft als centrale boodschap dat ontwikkelingslanden de dupe zijn van de huidige handelsregels.

Tijdens de persconferentie voorafgaand aan een concert in de Chinese stad vertelde Martin verder dat de band het debuutalbum 'Parachutes' uit 2000 vreselijk vindt. "We weten dat het afschuwelijke muziek is. Daarom denken we voortdurend na over wat we in het vervolg gaan maken." Hij zei niet te weten wanneer het volgende album uitkomt, maar weet wel dat het er dit jaar niet van komt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen