Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ook ex-vrouw wil geld zien van Michael Jackson

Shownieuws

Debbie Rowe sleept Michael Jackson voor de rechter. De ex-vrouw van de popster stelt dat Jackson nog geld moet betalen dat haar na de scheiding was toegezegd.

(Novum/AP) - Debbie Rowe sleept Michael Jackson voor de rechter. De ex-vrouw van de popster stelt dat Jackson nog geld moet betalen dat haar na de scheiding was toegezegd. Rowe eist een onmiddellijke betaling van ruim 150 duizend euro voor de kosten van haar advocaten en bijna veertigduizend euro om te voorzien in haar levensonderhoud. Ze zegt het geld nodig te hebben om het proces voort te zetten waarin ze de voogdij over hun kinderen terug probeert te krijgen.

Rowe was drie jaar met Jackson getrouwd en is de moeder van twee van zijn kinderen, Prince Michael (9) en Paris Michael (8). In 2001, twee jaar na de scheiding, gaf ze haar rechten op de voogdij over beide kinderen op. Nadat Jackson in 2003 werd aangeklaagd wegens kindermisbruik, startte ze een procedure om haar rechten terug te krijgen. Sindsdien probeert ze via de familierechter in Los Angeles een omgangsregeling af te dwingen. Jackson heeft nog een derde kind, Prince Michael II, van een andere vrouw.

Bij de scheiding stemde Jacskon er volgens Rowe mee in haar de eerste drie jaar na de relatiebreuk achthonderdduizend euro per jaar te betalen. De zes jaar daarna zou ze jaarlijks zeshonderdduizend euro tegemoet kunnen zien. Ook kreeg Rowe een huis in Beverly Hills en een auto. Ze ging akkoord met een omgangsregeling waarbij ze haar kinderen één keer in de 45 dagen kreeg te zien. In de aanklacht beweert Rowe dat Jackson haar sinds oktober 2003 geen cent meer heeft betaald.

Jacskon is momenteel al verwikkeld in een rechtszaak die een oud-werknemer tegen hem heeft aangespannen. F. Marc Schaffel eist 1,2 miljoen euro van de 'King of Pop', waarbij het onder meer gaat om achterstallig salaris en een vergoeding voor een bijdrage aan twee documentaires over Jackson. Enkele dagen geleden nam de zaak een opvallende wending, toen Schaffel beweerde door Jackson te zijn ingehuurd om in Brazilië jongetjes te zoeken die de popster kon adopteren. De uitspraak in deze zaak laat niet lang op zich wachten.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen