Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Fergie laat solo zien wie ze is

Shownieuws

Zangeres Fergie van de Amerikaanse hiphopband Black Eyed Peas wil met haar eerste soloalbum laten zien wie ze echt is. Het gaat om een autobiografisch album.

Zangeres Fergie van de Amerikaanse hiphopband Black Eyed Peas wil met haar eerste soloalbum laten zien wie ze echt is. In de clip van haar single 'Londen bridge' presenteert ze zich daarom als een dame, maar danst ze als een hoer. Dat vertelt ze aan de muziekzender MTV. "Het moet een klap in het gezicht van mensen zijn om ze te laten weten dat ik eraan kom."

De sexy zangeres vereenzelvigt zich met Gwen Stefani, die jarenlang deel uitmaakte van hitsensatie No Doubt en solo minstens zo succesvol is. Beide zangeressen waren jarenlang de enige vrouw in een band die verder alleen bestaat uit mannen. Nu Fergie solo gaat, wil ze haar 'krachtige vrouwelijke kant' laten zien. "In de videoclips van Black Eyed Peas zag je me nooit met mijn vriendinnen in een club, terwijl dat voor mij heel belangrijk is. Ik heb meer vrouwelijke energie nodig, omdat ik de hele tijd alleen maar mannen ben omringd."

Fergie vertelt dat haar album 'The Duchess' een weerspiegeling is van haar persoonlijkheid. Op de cd staan nummers waarin ze alles bezingt wat ze in haar leven heeft meegemaakt. De 31-jarige zangeres sprak eerder openlijk over hoe ze zich als tiener inliet met bendeleden en haar verslaving aan methamfetamine, ook wel 'crystal meth' genoemd. Haar drugsgebruik leidde tot extreme gewichtafname en paranoia. Ook haar persoonlijke kijk op roem komt op het album ter sprake.

'The Duchess' komt op 19 september uit. De albumtitel refereert aan de Britse hertogin Sarah Ferguson, die eveneens door het leven gaat als Fergie.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen