Kies je favoriete radiostation

Dossiers

'Dakloze' Arie Boomsma blijft lachen

Shownieuws

Arie Boomsma laat zich niet uit het veld slaan door de evacuatie uit zijn woning aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. "Ik relativeer veel", verklaart hij.

Arie Boomsma laat zich niet uit het veld slaan door de evacuatie uit zijn woning aan het Amsterdamse Bos en Lommerplein. "Ik relativeer veel", verklaart de 32-jarige EO-presentator woensdag. "Natuurlijk is het vervelend en zou ik liever thuis zitten te werken met een computer met internetaansluiting en de koelkast bij de hand. Maar dit is de situatie waarin we ons bevinden en van daaruit moeten we verder."

Net als de andere bewoners van het plein in het westelijke gedeelte van de hoofdstad werd Boomsma dinsdagavond geëvacueerd. De aanleiding voor de ontruiming is een fout in de constructie van het plein en de parkeerplaats daaronder. Mogelijk zijn de woningen onveilig.

Boomsma kon zijn vakantietas meteen weer inpakken, nadat hij net thuis was gekomen van een vakantie van twee weken in Egypte. Hij verbleef bij zijn broer Sytze, die daar werkt als duikinstructeur. Arie is vastbesloten zijn dag niet te laten verpesten door de ontruiming. De afspraken in zijn agenda gaan gewoon door. "Straks stap ik op mijn fiets om te gaan sporten."

De meeste bewoners reageren niet zo rustig als Boomsma. "Veel mensen zijn echt boos", weet het voormalige model. "Zij hebben het idee dat de aannemer verantwoordelijk is voor de fouten en willen een hartig woordje met hem spreken."

Het is niet bekend wanneer de bewoners terug mogen naar hun huizen. Ondertussen werkt Boomsma met een laptop en een mobiele telefoon vanuit een hotel. "Het hotel en de maaltijden worden vergoed. Petje af voor de gemeente."

Boomsma is ook positief over zijn nieuwe plannen. Zo werkt hij programmaformules uit met de EO. Met zijn vader en zijn andere broer, de journalist Klaas-Jan, heeft Arie zojuist het boek 'Weerwoord' afgerond. Daarin stellen de dominee en zijn twee zoons vragen rond de Bijbel aan de orde. 'Weerwoord' verschijnt in het najaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen