Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Pink Floyd bedroefd over dood Syd Barrett

Shownieuws

Pink Floyd is overmand door verdriet na het overlijden van Syd Barrett. De oprichter van de Engelse rockgroep overleed onlangs op 60-jarige leeftijd.

Pink Floyd is overmand door verdriet na het overlijden van Syd Barrett. De oprichter van de Engelse rockgroep overleed enkele dagen geleden op 60-jarige leeftijd in zijn woonplaats Cambrigde aan complicaties van diabetes. Een woordvoerder van de band zegt dat Barrett vredig is heengegaan. Hij wordt in besloten kring begraven.

David Gilmour, die Barrett in 1968 als gitarist bij Pink Floyd opvolgde, heeft het nieuws met 'groot verdriet' vernomen, schrijft hij op zijn website. Gilmour eerde Barrett tijdens zijn laatste tournee door de door hem geschreven nummers 'Arnold Layne' en 'Dominoes' op te voeren.

Ook Roger Waters besteedde de laatste jaren tijdens zijn concerten aandacht aan Barrett, die na zijn vertrek uit Pink Floyd nog twee soloalbums maakte, maar de muziekwereld in 1970 resoluut de rug toekeerde. "Rust in vrede", schrijft Waters.

Ook andere artiesten reageren teneergeslagen op het nieuws. "Ik kan niet onder woorden brengen hoe verdrietig ik ben", zei David Bowie tegen de Britse omroep BBC. Hij noemt Barrett zijn 'grootste inspiratiebron'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen