Kies je favoriete radiostation

Dossiers

RTL 4 wint eerste slag ijsoorlog

Shownieuws

Met 1,7 miljoen kijkers is Dancing on Ice beter bekeken dan 'Sterren dansen op het ijs' met 1,3 miljoen kijkers.

Met 1,7 miljoen kijkers is Dancing on Ice het best bekeken programma van zaterdag. De kijkdichtheid was 29,6 procent. Het SBS-programma 'Sterren dansen op het ijs' wist 1,3 miljoen kijkers aan zich te binden.

Sinds mei wordt erover gespeculeerd welke omroep het meest populaire ijsprogramma zou maken. De kijkcijfers van zaterdag kunnen worden gezien als een eerste overwinning in de eerste slag van de 'ijsoorlog' voor het RTL-programma met onder anderen Wendy van Dijk.

SBS 6 vindt dat de twee zaterdagavondshows niet moeten worden vergeleken. De zender wil worden beoordeeld op de vrijdaguitzending en niet op die van zaterdag, die een woordvoerder van SBS 6 een 'nabeschouwing' noemt. Vrijdag had 'Sterren dansen op het ijs' 1,9 miljoen kijkers; dat zijn zo'n tweehonderdduizend meer dan het aantal mensen dat keek naar het RTL-programma op zaterdag.

'Sterren dansen op het ijs' is een samenwerkingsverband van SBS 6, Holiday on Ice en producent Eyeworks. De bekende Nederlanders die tegen elkaar schaatsen zijn Annamarie Thomas, Hein Vergeer, Jody Bernal, Ellemieke Vermolen, Klaas Wilting, Maud, Mari van der Ven, Marga Scheide en Laura Vlasblom. Tweede-Kamerlid João Varela werd vorige week weggestemd. Zaterdag viel de zwangere oud-wielrenster Leontien van Moorsel af.

'Dancing on Ice' is een samenwerkingsverband van RTL 4 en de Belgische zender VTM. Sterren in het programma zijn John Williams, Bert Kuizenga, Froukje de Both, Kelly Pfaff, Luc Appermont, Pascale Naessens en Wim Soutaer.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen