Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Mel Gibson heeft Joods maatje

Shownieuws

Mel Gibson heeft een Israëlische lijfwacht, die hij graag mag. De 50-jarige filmmaker wordt beschuldigd van antisemitisme. Avi Korein beveiligt grote sterren.

Mel Gibson heeft een Israëlische lijfwacht, die hij graag mag. Dat schrijft de website van de Amerikaanse nieuwszender Fox tegen de achtergrond van de beschuldigingen dat de 50-jarige acteur en filmmaker een antisemiet is.

Al meer dan tien jaar is Gibsons persoonsbeveiliger de 45-jarige Avi Korein. De vroegere uitsmijter in een nachtclub was in de jaren tachtig de lijfwacht van Bruce Willis, naast wie hij even te zien was in de film 'Color of night' (1994). Korein heeft zijn eigen bedrijf, Screen International Security Services, dat ook sterren als Will Smith, Brad Pitt en Tom Cruise beveiligde.

Gibson werd 28 juli gearresteerd omdat hij dronken achter het stuur zat. Hiervoor hangt de Hollywood-ster een halfjaar celstraf boven het hoofd. Hij zou tijdens zijn arrestatie hebben geroepen dat de Joden verantwoordelijk zijn voor alle oorlogen in de wereld. Gibson heeft zijn excuses aangeboden voor zijn opmerkingen, maar verzekerde geen antisemiet te zijn. Zelf heeft hij nog niet ter zijn verdediging aangevoerd dat hij een Israëlische lijfwacht heeft.

In 2004 maakte de fervente katholiek de religieuze hitfilm 'The passion of the Christ', die volgens sommige critici antisemitisch was.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen