Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Chinezen mogen 'Miami vice' zien

Shownieuws

'Miami vice' is door de Chinese censuur heen. Jaarlijks worden twintig films ingevoerd in China en de regering let daarbij goed op de inhoud.

(Novum/AP) - 'Miami vice' is door de Chinese censuur heen. Dat zegt regisseur Michael Mann zondag in The Beijing News. Jaarlijks worden twintig films ingevoerd in China en de regering let daarbij goed op de inhoud. Het is niet bekend of Chinese censors knippen in de thriller, waarin de Chinese actrice Gong Li en de Ierse Hollywood-ster Colin Farrell de liefde bedrijven. In het Aziatische land heerst een strenge censuur: films als 'Tomb raider: The cradle of life' en 'Memoirs of a geisha' mogen er niet worden vertoond.

'Miami vice' was in de jaren tachtig een populaire Amerikaanse politieserie. In de serie draaide het vooral om de 'charme' van Miami, met drugs, snelle auto's, nog snellere boten en mooie vrouwen. Centraal stonden de agenten Crockett en Tubbs, die undercover gaan als drugskoerier om bendes op te rollen. In de film worden de rollen van de rechercheurs vertolkt door Farrell en Jamie Foxx. Gong speelt de minnares van een drugsbaas.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen