Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Brand op Neverland onder controle

Shownieuws

De bosbrand die huishoudt op het landgoed Neverland van Michael Jackson is na enkele uren onder controle gebracht. De hoofdwoning werd niet beschadigd.

(Novum/AP) - De bosbrand die huishoudt op het landgoed Neverland van Michael Jackson is na enkele uren onder controle gebracht. Dat heeft de brandweer bekendgemaakt. Honderd brandweerlieden en enkele helikopters werden ingezet om de brand, die een gebied van zestien hectare bestreek, te bestrijden. De vlammenzee bleef op achthonderd meter van de hoofdwoning op het Californische landgoed.

Bij de brand is niemand gewond geraakt. Ook de dieren die in een menagerie op het landgoed verbleven, bleven ongedeerd. Het vuur heeft een gebied met een omvang van honderd hectare verwoest. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

De 47-jarige Amerikaanse popster was tijdens de brand niet aanwezig op zijn ranch. Hij woont sinds vorig jaar in Bahrein. De zanger vertrok naar de golfstaat nadat hij in de Verenigde Staten was vrijgesproken van seksueel misbruik van jonge jongens.

Neverland, dat in de buurt van Los Angeles ligt, werd later gesloten nadat de King of Pop zijn financiële verplichtingen tegenover zijn werknemers niet kon nakomen. De dertig personeelsleden kregen later hun achterstallige loon uitbetaald.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen