Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Musical als therapie voor Syb van der Ploeg

Shownieuws

Syb van der Ploeg ervaart zijn rol in 'Rembrandt de musical' als therapie. In het leven van de bekende schilder ziet Van der Ploeg veel overeenkomsten.

Syb van der Ploeg ervaart zijn rol in 'Rembrandt de musical' als therapie. In het leven van de bekende schilder ziet Van der Ploeg veel overeenkomsten. Rembrandt verloor vier kinderen en twee echtgenotes. Syb verloor zijn tweeling en niet lang daarna werd bekend dat zijn vrouw lymfklierkanker heeft, meldt de Telegraaf zaterdag. De voormalige zanger van de Friese band De Kast speelt samen met Henk Poort de rol van Rembrandt.

Door de parallellen in het leven van Rembrandt en Syb voelt de Friese zanger zich na iedere voorstelling gesloopt. "Ik weet hoe hij zich moet hebben gevoeld." De musical raakt ook de vrouw van Syb, Jennifer. De sterfscène van de geliefde van Rembrandt raakte haar tot in het diepste van haar ziel. "Tijdens de première kon ze er niet naar kijken, vluchtte ze even naar de gang", zegt Syb in de krant.

De band tussen de zanger en Jennifer is door haar ziekte erg sterk geworden. "We zijn zo nauw aan elkaar verwant geraakt dat we een hele pure vorm van liefde beleven. Vroeger kon ik nog wel eens kleinzerig zijn of zeuren, maar dat laat ik nu achterwege", vertelt Syb.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen