Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Christina Aguilera breekt records

Shownieuws

Christina Aguilera breekt records met haar nieuwe album 'Back to basics'. Het album kwam in twaalf landen binnen op nummer 1.

Christina Aguilera heeft met haar nieuwe album 'Back to basics' verschillende records gebroken. Met de verkoop van 350 duizend exemplaren in de Verenigde Staten vestigde de zangeres een nieuw record voor 2006. Haar album heeft in dat land de meest verkochte exemplaren binnen een week na het verschijnen van de cd. Ook is 'Back to basics' het best verkochte album van een vrouwelijke soloartiest van dit jaar in de Verenigde Staten. Dat meldt haar platenmaatschappij Sony BMG vrijdag.

De cd kwam 15 augustus uit. Binnen een week kwam 'Back to basics' in twaalf landen binnen op nummer één. De zangeres stond onder meer in Nederland, Canada, Japan, Duitsland en Australië op de eerste plaats in de muzieklijsten. Deze week heeft Jannes met zijn album 'Laat me vrij' Aguilera van de eerste plaats gestoten in de Mega Album Top 100.

Aguilera werkte voor het album samen met onder anderen de voormalige 4 Non Blondes-zangeres Linda Perry. De eerste single van het album, 'Ain't no other man', kwam in juni uit en behaalde de twaalfde plaats in de Nederlandse Top 40.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen