Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Kiss-fans demonstreren voor Hall of Fame

Shownieuws

Ongeveer tweehonderd fans van rockgroep Kiss hebben gedemonstreerd voor de Rock and Roll Hall of Fame. Ze willen Kiss in de Hall.

(Novum/AP) - Ongeveer tweehonderd fans van rockgroep Kiss hebben zaterdag gedemonstreerd voor de Rock and Roll Hall of Fame and Museum. Zij eisten dat de rockers worden opgenomen in de eregalerij in het Amerikaanse Cleveland. De Kiss-aanhangers, van wie sommigen helemaal uit Californië waren gekomen, droegen borden en hadden hun gezicht in navolging van de bandleden zwartwit geschilderd.

Artiesten komen 25 jaar na het uitbrengen van hun eerste plaat in aanmerking voor plaatsing in het museum. Kiss werd opgericht in 1972; twee jaar later bracht de groep de eerste plaat uit. Mensen die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor de rock-'n-roll maken kans op een plaats in het museum. Tot de nieuwste toevoegingen behoren U2, The Pretenders en Buddy Guy.

Het gebeurt vaker dat fans vinden dat hun idool ten onrechte niet in de eregalerij is opgenomen. Zo vragen fans om een plaatsje voor Pat Boone en vindt Chubby Checker het zelf onterecht dat hij is overgeslagen.

In Nederland is Kiss vooral bekend van de nummer 1-hit 'I was made for lovin' you' uit 1979.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen