Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Stella Adler krijgt postuum ster op Walk of Fame

Shownieuws

Actrice en theaterdocente Stella Adler heeft postuum een ster gekregen op de Walk of Fame in Hollywood. Ze doceerde onder meer Marlon Brandon en Robert DeNiro.

(Novum/AP) - Actrice en theaterdocente Stella Adler heeft postuum een ster gekregen op de Walk of Fame in Hollywood. Familie en oud-studenten van Adler kwamen bijeen toen de actrice vrijdag werd geëerd.

In 1949 opende Adler in Hollywood een theaterschool die nu bekend staat als de Stella Adler Studio of Acting. Ze doceerde veel bekende acteurs en actrices, onder wie Marlon Brandon, Robert DeNiro, Harvey Keitel, Candice Bergen, Warren Beatty en Benicio Del Toro. De laatste zei vrijdag veel te danken te hebben aan Adler. "Haar serieuze, intensieve kijk op acteren heeft mij veel geleerd."

Adler, die in 1992 op 91-jarige leeftijd overleed, had onder meer rollen in de films 'Love on toast' (1937) en 'Shadow of the thin man' (1941).

Het is niet de eerste keer dat postuum een ster op de Walk of Fame is uitgereikt. Twee jaar geleden kreeg kinderboekenschrijver Dr. Seuss postuum een ster. Ook de Amerikaanse komiek Chris Farley werd na zijn dood geëerd met een plekje in de beroemdste straat van Hollywood.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen