Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Moore toont film ondanks bezwaren

Shownieuws

Michael Moore negeerde het verzoek een documentaire uit de programmering van zijn filmfestival te halen. De distributeur wilde niet met hem geassocieerd worden.

Michael Moore heeft het verzoek genegeerd om de documentaire 'Jesus camp' uit de programmering van zijn Traverse City Film Festival te halen. De producers hadden Moore gevraagd de film op te nemen in het programma van het festival, maar distributeur Magnolia Films verzocht later de film uit het programma te schrappen. Magnolia Films wilde liever niet geassocieerd worden met de in conservatieve kringen omstreden Moore. Vrijdag was de film echter gewoon te zien op het filmfestival in het Amerikaanse Michigan, meldt het persbureau Reuters. Zaterdag draait de film voor de tweede keer.

Moore zei in eerste instantie niet eens de intentie te hebben gehad de film te draaien op zijn festival. "Het was dat de producers smeekten om de film op te nemen in het festival. Ik ben akkoord gegaan en kreeg de film deze week toegestuurd." Volgens Moore kregen hij en de pers een dag voor de film gedraaid werd een fax met het verzoek om de film te schrappen. Alle kaartjes waren toen al verkocht. "Ik vind het een van de slechtste publiciteitsstunts die ik ooit heb gezien", citeert Reuters de filmmaker.

'Jesus camp', gemaakt door Heide Ewing en Rachel Grady, is gefilmd in een zomerkamp voor jonge 'herboren christenen'. De film won dit jaar juryprijzen op zowel het Tribeca filmfestival als het AFI SilverDocs filmfestival.

Moore is onder meer bekend van zijn documentaires 'Bowling for Columbine' (2002) en 'Fahrenheit 9/11' (2004). Op dit moment is de 52-jarige Amerikaan bezig met de productie van 'Fahrenheit 9/11½'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen