Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Zanger van rockband Love overleden

Shownieuws

Arthur Lee, zanger van de rockband Love, is aan de gevolgen van leukemie overleden. De ziekte werd in mei van dit jaar bij de muzikant geconstateerd.

Arthur Lee, zanger van de rockband Love, is aan de gevolgen van leukemie overleden. Dit meldt persbureau Reuters. Lee onderging recentelijk chemotherapie en een beenmergtransplantatie, maar dit leverde niet het gewenste resultaat op. De zanger, die zichzelf 'de eerste zwarte hippie' noemde, is 61 jaar geworden.

De ziekte werd in mei bij de muzikant geconstateerd. Zowel in Groot-Brittannië als in de Verenigde Staten werden benefietconcerten gehouden om de hoge medische kosten van de zanger te betalen. Zo trad voormalig Led Zeppelin-zanger Robert Plant in juni nog op tijdens een benefiet in New York.

Lee richtte Love in 1965 op in Los Angeles. De groep bracht enkele succesvolle albums uit. Love wordt beschouwd als de eerste multiraciale rockband uit het psychedelische tijdperk. Vele muzikanten, onder wie de leden van Led Zeppelin en Echo and the Bunnymen, hebben Love genoemd als inspiratiebron. Wegens een gestage afname van de populariteit van de band waagde Lee zich vanaf 1972 aan een solocarrière. Die was weinig succesvol. Behalve om zijn muzikale activiteiten stond de excentrieke zanger bekend om zijn moeilijke gedrag. Hij had talloze aanvaringen met de politie.

In Nederland scoorde Lee in 1970 een kleine hit met het nummer 'Alone again or'.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen