Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Dracula wordt tragische filmheld

Shownieuws

Dracula komt terug op het witte doek. Dit keer is hij een tragische held die leeft in een tijdperk vol oorlog. In andere films is hij een moorddadige vampier.

Dracula komt terug op het witte doek. Dit keer is hij een tragische held die leeft in een tijdperk vol oorlog. Dat schrijft de Amerikaanse website Hollywood Reporter dinsdag. In andere films is Dracula een moorddadige vampier.

Het scenario van Matt Sazama en Burk Sharpless neemt niet alleen Bram Stokers negentiende-eeuwse griezelroman als basis, maar ook de historische figuur Vlad de Spietser, op wie Stoker zijn romanfiguur baseerde. Deze vijftiende-eeuwse heerser van Walachije spietste zijn vijanden; volgens de legende doopte hij zijn brood in het bloed dat naar beneden druppelde.

'Dracula year zero' is een productie van filmstudio Universal, die ook de eerste, klassieke Dracula-film uit 1931 maakte. Daarin werd de hoofdrol gespeeld door de Hongaar Bela Lugosi. De bloeddorstige graaf komt in grofweg 150 films voor, met Christopher Lee als een van de bekendste vertolkers. Het is nog niet bekend wie de bloedzuiger dit keer speelt. Ook over de opnamedata is nog niets duidelijk.

De film wordt geproduceerd door horrorveteraan Michael De Luca. Hij schreef onder meer het scenario voor de zesde 'Nightmare on Elm Street' (1991).

[Novum]

Gerelateerde Artikelen