Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Speelfilm 'Diep' op filmfestival van Edinburgh

Shownieuws

De film 'Diep' is volgende maand te zien op het internationale filmfestival van Edinburgh. De film is het regiedebuut van de 39-jarige Simone van Dusseldorp.

De Nederlandse speelfilm 'Diep' is volgende maand te zien op het internationale filmfestival van Edinburgh. De film is het debuut van de 39-jarige regisseur Simone van Dusseldorp, die voorheen Nederlandse televisieseries regisseerde. De hoofdrol wordt gespeeld door de 15-jarige Melody Klaver. De productie is een verfilming van de roman 'Het leven bestaat niet' van Hendrickje Spoor.

De film speelt zich af in de jaren zeventig. De 14-jarige Heleen ontdekt de wereld van seks, drugs en liefde, terwijl haar ouders in scheiding liggen. In korte tijd groeit het meisje op tot een vrouw.

Andere Nederlandse producties op het Schotse filmfestival zijn de speelfilm 'Guernsey' van Nanouk Leopold, de documantaire 'Voices of Bam' van Aliona van der Horst, de korte film 'Dialoogoefening no 1: stad' van Esther Rots en de animatiefilm 'Kapitaal' van Ton Meijdam.

'Diep' was vorig jaar in de Nederlandse bioscopen te zien. Het filmfestival van Edinburgh vindt plaats van 14 tot en met 17 augustus.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen