Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Linda van Dyck leerde van dood Frédérique Huydts

Shownieuws

De dood van Frédérique Huydts heeft Linda van Dyck kracht gegeven. Door de dood van de 38-jarige actrice weet Van Dyck dat je alles uit het leven moet halen.

De dood van Frédérique Huydts heeft collega-actrice Linda van Dyck kracht gegeven. Door de dood van de 38-jarige actrice in april weet de 58-jarige Van Dyck dat je alles uit het leven moet halen, vertelt zij dinsdag in de Avrobode. "De scheidslijn tussen er wel en niet zijn, is ontzettend dun. Als ik dan op de begrafenis van Frédérique sta, weet ik het weer even heel goed."

Van Dyck is vanaf november te zien in het toneelstuk Nacht, Moeder. Aanvankelijk zou Huydts daarin haar dochter spelen. De rol wordt nu ingevuld door Isa Hoes.

Met Frédérique had Van Dyck diepgaande gesprekken over de zelfmoord van het personage dat door Huydts zou worden gespeeld. "Ik kon mij niet voorstellen dat zij die rol wilde spelen, gezien het feit dat ze zo lang ziek was geweest en die ziekte nu overwonnen leek te hebben", vertelt Van Dyck. Frédérique wilde zo'n rol juist meer dan ooit spelen. "Niet alleen omdat ze voor het eerst zo'n emotioneel zware rol wilde spelen, maar ook omdat haar broer zelfmoord heeft gepleegd."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen