Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Xandra Brood gaat met plezier naar Hilton

Shownieuws

Xandra Brood vindt het Hilton Amsterdam een bijzondere plek. Vijf jaar geleden sprong Herman Brood van het dak van het hotel. Toch komt Xandra er nog graag.

Xandra Brood gaat met plezier naar Hilton

Xandra Brood vindt het Hilton Hotel in Amsterdam een bijzondere plek. Dinsdag precies vijf jaar geleden sprong haar echtgenoot, rocker en kunstenaar Herman Brood, van het dak van het hotel. Die plek was een bewuste keuze, denkt Xandra. "Als je op het dak staat, kun je het huis zien waar we toen woonden. Hij kwam hier graag, zat hier vaak. Toen hij ziek was, kon hij nog net hiernaartoe komen. Lekker naar de bar."

Als Xandra langs het Hilton rijdt of als ze er komt voor een feestje of een etentje, lopen de emoties niet hoog op. Ze komt er juist met plezier, vertelt ze aan Novum Nieuws. Dat komt omdat ze na de dood van Herman 'heel bijzonder' is opgevangen door de manager van het hotel, Roberto. "Acht dagen na de sprong en drie dagen na de crematie zaten we hier alweer te eten voor de verjaardag van mijn dochter Lola. Het is een heel mooie plek voor ons geworden." Xandra is ook erg blij dat Herman voor Amsterdam heeft gekozen. "Stel je voor dat het Rotterdam was geweest. Ik vind het juist fijn dat het zo in de buurt is."

Dat er vijf jaar na het overlijden van Brood nog steeds veel aandacht aan hem wordt besteed, vindt Xandra vooral fijn voor haar dochters. "Voor de kinderen is het te gek dat hij zo bewonderd wordt en dat er altijd positief over hem wordt gepraat." Het gaat goed met Lola en Holly, vertelt Xandra. "Lola is zo'n mooie vrouw geworden. Ze werkt in de horeca en is bezig met iets voor tv. En die kleine danst alleen maar de hele dag."

Zaterdag bracht Ellen ten Damme een hommage aan de zanger op een popfestival in Zwolle, samen met Wild Romance, de vaste band van Brood. In september wordt in Utrecht de popschool Herman Brood Academie geopend. De nieuwe Openbare Bibliotheek Amsterdam komt bovendien met een speciale Herman Brood-zaal en ook is er de Broodfilm 'Wild Romance', met Daniël Boissevain in de hoofdrol. De productie van Jean van de Velde komt in november uit. "Het is fantastisch dat hij zo doorleeft", vindt Xandra. "Hij zou er heel trots op zijn geweest."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen