Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Actrice June Allyson (88) overleden

Shownieuws

De Amerikaanse actrice June Allyson is op 88-jarige leeftijd overleden in haar woonplaats in Californië. Allyson speelde tussen 1937 en 1959 in 42 films.

(Novum/AP) - De Amerikaanse actrice June Allyson is zaterdag op 88-jarige leeftijd overleden in haar woonplaats Ojai, in Californië. Dat heeft haar dochter bekendgemaakt. Allyson speelde tussen 1937, toen ze haar debuut maakte, en 1959 in 42 films. Later werkte ze vrijwel uitsluitend voor televisie.

In 1949 speelde Allyson met Elizabeth Taylor, Janet Leigh en Margaret O'Brien in 'Little women'. Ook was ze tegenover James Stewart te zien in 'The Glenn Miller story' uit 1953. Daarnaast speelde ze twee keer zijn echtgenote in 'The Stratton story' (1949) en in 'Strategic air command' (1955).

Allyson, die klein van stuk was, was het type 'girl next door'. In 1986 sprak ze in een interview haar verbazing uit over haar sterrendom. "Ik heb grote tanden, ik slis, mijn ogen verdwijnen als ik lach. Ik heb een rare stem, ik zing niet zoals Judy Garland en ik dans niet zoals Cyd Charisse. Maar vrouwen vereenzelvigen zich met me. En mannen verlangen naar Cyd Charisse, maar willen mij aan hun moeder voorstellen."

Volgens haar zoon kreeg Allyson tot aan haar dood nog fanmail, ook uit Nederland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen