Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Commodores-toetsenist Milan Williams (58) overleden

Shownieuws

Milan Williams, toetsenist van de Commodores, is zondag op 58-jarige leeftijd overleden aan kanker. Williams was een van de oorspronkelijke leden van de band.

(Novum/AP) - Milan Williams, toetsenist van de Commodores, is zondag op 58-jarige leeftijd overleden in een ziekenhuis in de Amerikaanse stad Houston. Hij stierf aan de gevolgen van kanker. Williams was een van de oorspronkelijke leden van de Commodores.

De in 1968 opgerichte popgroep bestond uit studievrienden van de Amerikaanse universiteit Tuskegee in Alabama. Onder hen was Lionel Richie, die saxofoon speelde. De Commodores zijn onder meer bekend van de nummers 'Brick house', 'Easy' en 'Three times a lady'.

Williams schreef de in 1974 verschenen eerste single van de Commodores, het instrumentale 'Machine gun', dat in de Verenigde Staten direct de toptien van de hitlijsten bereikte. Niet lang nadat de Commodores in 1985 waren vertrokken bij het befaamde Motown-label stapte Williams uit de groep.

Williams laat een vrouw en twee zonen uit een vorig huwelijk achter. Hij wordt vrijdag begraven in zijn geboortestad Okolona.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen