Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Bennie Jolink boycot Shownieuws

Shownieuws

Bennie Jolink is voorlopig niet te zien in het SBS-programma Shownieuws. De programmamakers zouden een conflict tussen Normaal en de SGP hebben aangewakkerd.

Bennie Jolink is voorlopig niet te zien in het SBS-programma Shownieuws. De 59-jarige zanger van Normaal vindt dat de programmamakers een conflict tussen hem en de SGP in Staphorst hebben opgestookt. De christelijke partij wil niet dat de band komt optreden in het Overijsselse dorp, onder meer vanwege de grove teksten van de groep.

Tot driemaal toe vroeg een verslaggever van het showbizzprogramma Jolink of hij boos was op de SGP in Staphorst, schrijft de zanger maandag in een open brief op zijn website. "Tot drie keer toe zei ik: nee natuurlijk niet. En toch wordt het desbetreffende tv-item geopend met de woorden: 'Bennie Jolink is boos op de SGP'", schrijft de verontwaardigde Achterhoeker.

Jolink geeft toe dat de band 'geen diplomatieke taal' gebruikt, maar doet dat om de problemen die boeren hebben onder woorden te brengen. "Omdat verreweg de meeste boeren gelovig zijn, zouden wij de laatsten zijn die de boeren de troost van het geloof willen ontnemen."

Jolink hoopt nog steeds op te treden in Staphorst, 'waar voor het over-overgrootste deel prima mensen wonen, die 'hun' boerenrockgroep graag willen zien'. Eind deze week wordt bekend of het optreden doorgaat. Het concert staat gepland voor 22 september.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen