Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ellen ten Damme was een vredesduif

Shownieuws

Ellen ten Damme werd als kind regelmatig ingezet als vredesduif. Ouders waren blij als zij kwam spelen. "Dan was er nooit ruzie", zegt de 38-jarige zangeres.

Zangeres Ellen ten Damme werd als kind regelmatig ingezet als vredesduif. In een interview met weekblad Viva vertelt ze dat ouders van kinderen uit de buurt altijd blij waren als zij kwam spelen. "Dan was er nooit ruzie", vertelt de 38-jarige Ellen. Ook in de liefde gaat het haar vredig af. "Ik heb veel uitgeprobeerd en gedaan op het gebied van mannen en relaties. Maar ik heb wel altijd vrij lang verkering gehad. Ik zie mijn exen allemaal nog."

Van Damme is nu vier jaar samen met gitarist Robin Berlijn. Ze wonen niet samen, maar dat vindt ze ook niet belangrijk want ze zien elkaar 'vaak genoeg'. "Natuurlijk denk ik dat hij de ware is. Maar ik maak me geen illusies. Het kan zomaar weer veranderen in de liefde. "

Een jaar geleden ontdekte Ellen een knobbeltje in haar borst dat bij nader onderzoek borstkanker bleek te zijn. "Dat was behoorlijk schrikken, al bleek snel dat ik niet tot de categorie 'hopeloos' behoorde." Van Damme onderging een preventieve chemokuur en werd geopereerd. "Een week later liep ik al op mijn handen en voeten op het podium. Gevoelsmatig is er niks veranderd. Mijn lichaam is mijn gereedschap, maar op het podium merk ik geen verschil."

Ellen staat deze zomer op De Parade in Den Haag, Utrecht en Amsterdam. In het najaar verschijnt haar derde soloalbum.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen