Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Historische gitaar Paul McCartney onder de hamer

Shownieuws

De eerste gitaar die Paul McCartney vasthield, gaat onder de hamer in de Abbey Road Studios. Een schoolvriend van de 64-jarige zanger verkoopt de gitaar.

De eerste gitaar die Paul McCartney vasthield, gaat eind deze maand onder de hamer bij een veiling in de Abbey Road Studios in Londen. Een vroegere schoolvriend van de 64-jarige zanger verkoopt de gitaar om zijn pensioen aan te vullen. Dit meldt de Britse omroep BBC.

De Brit leerde zijn eerste akkoorden op de gitaar van zijn schoolvriend. Bij het instrument zit een brief van de ex-Beatle. "Deze gitaar is de eerste die ik ooit vasthield. Het was ook het instrument waarop ik mijn eerste akkoorden leerde." Bij het veilingstuk hoort ook een foto van de voormalige Beatle die de gitaar eerder dit jaar in zijn kantoor bespeelt. Abbey Road Studios verwacht dat de gitaar meer dan 140 duizend euro opbrengt.

In het boek 'The Beatles' is te lezen hoe McCartney de bewuste gitaar bespeelt voor een 16-jarige Lennon. McCartney deed destijds auditie voor de band The Quarrymen. "Ik liet hem een paar akkoorden horen die hij nog niet kende. Toen ben ik weggegaan, ik had een goede indruk gemaakt." McCartney voegde zich enkele dagen later bij de band. Later vroeg hij ook zijn vriend George Harrison bij de The Quarrymen. De Britse groep was de voorloper van de Beatles. De legendarische band werd in 1960 opgericht. Ringo Starr kwam later bij de Beatles als vervanger van drummer Pete Best.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen