Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Tweede deel Pirates-trilogie breekt records in VS

Shownieuws

'Pirates of the Caribbean: dead man's chest' is dit weekeinde in de Verenigde Staten met een recordbedrag gedebuteerd. De film bracht ruim 103 miljoen euro op.

(Novum/AP) - 'Pirates of the Caribbean: dead man's chest' heeft dit weekeinde een recordbedrag opgebracht in de Verenigde Staten en Canada. Was eerder 'Spider-Man' met bijna negentig miljoen euro de film met de hoogste omzet in een openingweekeinde, met een opbrengst van ruim 103 miljoen euro mag de film van Gore Verbinski zich nu recordhouder noemen.

Zelfs als rekening wordt gehouden met de prijsstijging van bioscoopkaartjes, behoudt 'Pirates' zijn eerste positie. Er werden twintig miljoen kaarten van de film verkocht. Dat zijn er ongeveer tweehonderdduizend meer dan voor 'Spider-Man', die uit 2002 stamt.

Het tweede deel in de 'Pirates of the Caribbean'-trilogie heeft bijna drie keer zoveel opgebracht als het eerste deel, 'Pirates of the Caribbean: the curse of the black pearl', in zijn openingweekeinde. Volgens de producenten van de films kan alleen het derde deel, dat volgend jaar uitkomt, de omzet van dit weekeinde nog overtreffen.

'Pirates of the Caribbean: dead man's chest', met Johnny Depp als kapitein Jack Sparrow en met Keira Knightley en Orlando Bloom, gaat donderdag in première in Nederland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen