Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rudi Carrell (71) overleden

Shownieuws

Rudi Carrell is vrijdag in Bremen overleden. Bij de showmaster werd in 2005 longkanker vastgesteld. Carrell is 71 jaar geworden.

(Novum/AP) - Showmaster Rudi Carrell is afgelopen vrijdag in een ziekenhuis in Bremen overleden. Dat heeft een woordvoerster van het ziekenhuis maandag bekendgemaakt. Carrell, bij wie begin vorig jaar longkanker werd geconstateerd, is 71 jaar geworden. Carrell genoot in Duitsland de grootste bekendheid en woonde in Syke bij Bremen.

Familie en vrienden hebben zondagavond in besloten kring afscheid genomen, zegt zijn schoonzoon Dieter Klar. Voor de bijzetting is het wachten op Carrells zoon Alexander, die uit Australië moet komen. Ook de teraardebestelling zal in besloten kring plaatshebben, zoals Carrell het wilde.

Aanvankelijk wilde zijn familie Carrells overlijden dinsdag pas bekendmaken vanwege de WK-drukte, zegt een woordvoerder van uitgeverij Conserve. De uitgeverij geeft Carrells biografie later dit jaar uit.

In februari werd Carrell voor zijn levenswerk onderscheiden met de Gouden Camera, de hoogste onderscheiding van de Duitse media. In 2001 was hij vanwege zijn bijdrage aan de Nederlands-Duitse betrekkingen benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. In september komt bij Conserve de biografie 'Rudi Carrell: een leven voor de show' van Jürgen Trimborn uit in een Nederlandse en een Duitse editie. Carrell en zijn familie werkten uitgebreid aan het boek mee.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen