Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Vrouw (84) van Ed Wood overleden

Shownieuws

De echtgenote van de 'slechtste filmmaker aller tijden' Edward D. Wood junior is niet meer. De 84-jarige Kathy Wood is aan kanker overleden.

De echtgenote van de 'slechtste filmmaker aller tijden' Edward D. Wood junior is overleden. Deze week is bekendgemaakt dat kanker de 84-jarige Kathy Wood vorige maand fataal is geworden, meldt het Amerikaanse horrorblad Fangoria op zijn website.

Edward D. Wood junior is vooral bekend door de filmbiografie 'Ed Wood' uit 1994. Daarin wordt de Amerikaanse 'Z-filmer' gespeeld door Johnny Depp. Kathy's rol werd vertolkt door Patricia Arquette. Deze film brengt niet alleen Woods weinig succesvolle carrière in beeld, maar ook zijn privé-leven als travestiet.

Kathy stond haar echtgenoot bij tijdens het maken van zijn films. Zo ontwierp zij de decors van 'Night of the ghouls' (1959). Na zijn dood in 1978 is zij nooit hertrouwd. Zij was onvermoeibaar in het onder de aandacht brengen van Eds werk. Dat resulteerde in 1998 in de verfilming van zijn favoriete scenario, 'I woke up early the day I died', waarin zijzelf een rolletje speelde.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen