Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Producer van Madonna kwam vrij door senator

Shownieuws

Een Amerikaanse senator heeft bemiddeld bij Dubai om platenproducer Dallas Austin vrij te krijgen. Dat bevestigt een woordvoerder van senator Orrin Hatch.

(Novum/AP) - Een Amerikaanse senator heeft bemiddeld bij de regering van Dubai om platenproducer Dallas Austin vrij te krijgen. Dat heeft een woordvoerder van de Republikein Orrin Hatch uit Utah bevestigd. Austin, die samenwerkte met onder anderen Madonna, Michael Jackson en TLC, werd dinsdag tot vier jaar cel veroordeeld wegens cocaïnesmokkel. Enkele uren later kreeg hij gratie.

Nadat Hatch door Austins advocaten was ingelicht over de veroordeling, nam hij contact op met de ambassadeur en consul van de Verenigde Arabische Emiraten. Austin en Hatch, die honderden christelijke en patriottische liederen heeft opgenomen, maken gebruik van de diensten van dezelfde showbizzadvocaat, Joel A. Katz.

Hatch heeft goede contacten met Dubai, meldde The New York Times zaterdag. De senator steunde eerder dit jaar een bedrijf uit Dubai, dat een aantal Amerikaanse havens wilde overnemen.

Hatch hoopt dat Austin van zijn ervaring heeft geleerd, zegt hij in een verklaring.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen