Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Duitser klaagt Henk Bres aan om column

Shownieuws

Henk Bres is aangeklaagd bij het meldpunt discriminatie in Den Haag. De 'Hagenees', bekend uit het televisieprogramma Het Lagerhuis, noemde Duitsers 'moffen'.

Henk Bres is aangeklaagd bij het Meldpunt Discriminatie. De Hagenees, bekend uit het televisieprogramma Het Lagerhuis, had Duitsers 'moffen' genoemd in zijn column in huis-aan-huisblad De Posthoorn. Daarop diende een in Nederland wonende Duitser een klacht in, schrijft Bres deze week op zijn weblog.

De klager is een 'azijnpisser', vindt de 53-jarige Bres, die schrijft dat zijn column niet kwetsend was. "Ik vind het ook niet echt beledigend, want als een 'mof' mij een Hollandse kaaskop noemt, dan rol ik over de bank van het lachen en dan zal hij wel gelijk hebben, want ik ben trots op mijn Hollandse afkomst."

Scheldwoorden doen de kale Bres niets, stelt hij. "Ik geef er geen moer om als iemand mij hoe dan ook wil noemen en god weet hoe vaak ik al kale gek, randdebiel en nog veel ergere dingen naar mijn hoofd heb gehad en vaak is dat nog goed bedoeld ook."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen