Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Albert Verlinde brengt Fame op de planken

Shownieuws

Musicalproducent Albert Verlinde brengt na Grease opnieuw een moderne musicalklassieker op de planken: Fame. Daarmee wil hij jonge acteurs een kans geven.

Musicalproducent Albert Verlinde brengt na Grease opnieuw een moderne musicalklassieker op de planken: Fame. Dat heeft V&V Entertainment donderdag bekendgemaakt. Verlinde en compagnon Roel Vente gaven maandag nog het startsein voor de repetities van Grease, die op 22 oktober in première gaat in Den Bosch.

Met Fame, dat verhaalt over een opleiding voor zangers en dansers, wil Verlinde jong talent een kans bieden. "Bij de samenstelling van de cast van Grease hebben we ook nadrukkelijk gekeken naar de leeftijden van de acteurs en actrices", zegt de theatermaker in een persbericht. "Die lijn trekken we door richting Fame." Zijn bedrijf heeft in de contracten vastgelegd dat een eigen versie mag worden gemaakt.

Fame is in het theaterseizoen 2007-2008 te zien in de Nederlandse theaters, net als een internationale versie van de musical. Verlinde is niet bang voor de concurrent. "In die versie wordt een beroep gedaan op veelal oudere acteurs, die jonkies moeten spelen", zegt Verlinde, die vooral bekend is als commentator in het showbizzprogramma RTL Boulevard. "Bovendien gebeurt alles in het Engels en, met alle respect, niet door acteurs die het hebben gemaakt in eigen land."

De casting van de Nederlandstalige versie van Fame moet nog beginnen.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen