Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Publieksprijs voor actrice Anniek Pheifer

Shownieuws

Anniek Pheifer krijgt de Guido de Moorprijs 2006. De actrice krijgt de jaarlijkse Haagse publiekprijs voor haar vertolkingen in twee recente voorstellingen.

Anniek Pheifer krijgt de Guido de Moorprijs 2006. De 28-jarige actrice krijgt de jaarlijkse Haagse publiekprijs voor haar vertolkingen in twee recente voorstellingen van het Nationale Toneel. Het gaat om haar rol in Phèdre en vooral om haar monoloog in Triptiek. Dat heeft de Koninklijke Schouwburg donderdag bekendgemaakt.

Pheifer is zowel te zien op de bühne als in films en op televisie. Ze is vast verbonden aan het Nationale Toneel, waar zij komend seizoen in twee producties speelt: Othello en De Graaf van Monte Cristo. Eerder was te zien in films als 'Het Schnitzelparadijs' en 'Costa!' en in televisieseries als Westenwind, Grijpstra & De Gier en Jiskefet.

De Guido de Moorprijs, vernoemd naar een jong gestorven Haagse acteur, is een initiatief van de Vrienden van de Koninklijke Schouwburg en het Nationale Toneel. De onderscheiding dient als stimulans voor jong talent bij het Nationale Toneel. Vorige winnaars waren Niels Croiset, Pauline Greidanus en Nienke Römer. De onderscheiding, waaraan een geldbedrag van 2500 euro is verbonden, wordt op 3 september uitgereikt.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen