Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Viola Holt strijdt tegen agressie

Shownieuws

Viola Holt heeft het bedrijf ZOMA opgericht dat straatgeweld aanpakt. Ook heeft zij contacten aangeknoopt met andere organisatie die het probleem bestrijden.

Viola Holt heeft het bedrijf ZOMA opgericht dat straatgeweld aanpakt. Ook heeft ze contacten aangeknoopt met de Landelijke Stichting Tegen Zinloos Geweld en Kappen Nou van de vader van Joes Kloppenburg.

Onder de vlag van ZOMA bieden de 57-jarige televisiepersoonlijkheid en haar echtgenoot Peter Holt een cursus aan waarin mensen leren om met zelfvertrouwen te reageren op agressieve situaties.

Het idee voor de cursus ontstond toen Peter, Viola en gitarist Jan Akkerman op straat in Amsterdam door een groep mannen werden bedreigd. Nadat Jan een vechthouding had aangenomen en Peter langzaam zijn zonnebril had afgezet, dropen de booswichten af. "Agressie neemt met de dag toe en respect is er niet meer", concludeert Viola. "Er moet gewoon iets aan gedaan worden."

Holt, die vaak door de mangel is gehaald door diskjockeys, ziet een verband tussen haar eigen ervaringen en haar nieuwe bedrijf. "Pesten is het begin van willekeurige agressie", zegt Holt. "Dat kan elke wetenschapper u vertellen."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen