Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Jan Smit deelt zijn ervaringen met het publiek

Shownieuws

Jan Smit heeft voor zijn nieuwe album veel gebruikgemaakt van eigen ervaringen. Dat zorgt volgens de volkszanger voor een hechte band met zijn publiek.

Jan Smit heeft voor zijn nieuwe album 'Op weg naar geluk' veel gebruikgemaakt van eigen ervaringen. Dat zorgt volgens de volkszanger voor een hechte band met zijn publiek. "Ik weet dat mensen het leuk vinden als ze een liedje horen waarvan ze weten dat het bij mij vandaan komt, dat het echt is gebeurd."

Ook denkt de 20-jarige Volendammer er jong publiek mee aan te spreken. "Want zij zitten ook in de kroeg", verklaart hij. Zijn nieuwe single 'Als de morgen is gekomen', die donderdag is gepresenteerd, gaat over de ochtend na een avondje stappen.

Jan heeft het gevoel nu veel 'doelgerichter' bezig te zijn dan vroeger. "Omdat ik elke avond optreed, zie ik wat de mensen beweegt, waar ze van houden", vertelt hij. "Je kunt je dan goed concentreren op of iets aanslaat of niet."

Met zijn nieuwe album vervolgt de zanger 'het nieuwe pad' dat hij met zijn vorige cd 'JanSmit.com' is ingeslagen. "Mijn nieuwe cd ligt in het verlengde van de vorige. Het is denk ik een heel volwassen album."

'Op weg naar geluk' ligt vanaf 15 september in de winkels.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen