Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Belle Perez zoekt balans tussen werk en privé

Shownieuws

Belle Perez vindt het belangrijk de balans te bewaren tussen werk en privé. "Ik heb nog altijd het gevoel dat als ik thuiskom, dat ik dan ook echt thuiskom."

De Vlaamse zangeres Belle Perez vindt het belangrijk een goede balans te bewaren tussen haar werk en haar privéleven. "Ik heb nog altijd het gevoel dat als ik thuiskom, dat ik dan ook echt thuiskom. Dat ik lekker gezellig in de zetel kan ploffen, dat er iemand is die naar je verhalen kan luisteren. Daar moet gewoon een balans tussen zitten, anders lukt het niet voor mij." Woensdag vond in Zandvoort de release plaats van Belles nieuwe album Gotitas de Amor. Ook kreeg de 30-jarige zangeres een gouden plaat voor haar vorige album Que Viva la Vida.

Belles man, met wie ze thuis haar ervaringen deelt, is erg trots op haar succes. "Hij vindt het super en steunt me enorm. Dat is heel belangrijk, dat je thuis iemand hebt zitten die je volledig vertrouwt en die het allemaal leuk vindt. Hij houdt zich redelijk op de achtergrond maar volgt alles en is heel trots. Dat is fijn."

Ondanks haar drukke schema heeft Perez niet het gevoel dat ze wordt geleefd. "We zijn eigenlijk een heel klein team. Mijn manager heeft ook zijn eigen platenmaatschappij, dus ik zit niet bij zo'n grote platenmaatschappij. Dat maakt het eigenlijk heel huiselijk, en heel open ook. Ik mag ook meeschrijven aan mijn nummers en ik wordt bijvoorbeeld heel nauw betrokken bij het maken van mijn album. Er wordt heel veel besproken en dan kun je dus ook aangeven wat je wel fijn vindt en wat je niet fijn vindt."

De zangeres is ondertussen al bezig met volgende plannen. "We zouden heel graag iets in Duitsland willen betekenen, en ook iets in Spanje. Maar dat is eigenlijk allemaal voor volgend jaar. De bedoeling is nu lekker veel concerten te gaan doen in Nederland. We gaan de theaters in deze winter, ik geloof dat we er een dertigtal gaan doen. Dus dat is best wel veel."

Naast Europese landen zou Perez haar muziek heel graag naar Zuid-Amerika willen overbrengen. "Ik heb daar in 2000 een beetje van mogen proeven toen ik er drie weken een tour deed. Ik kon er mijn interviews lekker in het Spaans doen, de mensen waren er heel open, heel symphatiek en heel lief. Het lijkt me heel fijn om daar nog iets te kunnen betekenen. Ik zeg altijd: je mag blijven dromen hè."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen