Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Ike Turner op Night of the Proms

Shownieuws

Ike Turner komt naar Nederland. De 74-jarige rock 'n roll-legende treedt eind november op tijdens de zeventiende editie van de Night of the Proms.

Ike Turner komt naar Nederland. De rock 'n roll-legende treedt eind november op tijdens de zeventiende editie van de Night of the Proms. Eerder werd al bekend dat UB40, Tears for Fears, Ruth Jacott en tenor Tony Henry deelnemen aan het muziekfestijn.

Tijdens de Night of the Proms wordt een mix van klassieke muziek en popmuziek gebracht. De artiesten worden begeleid door een klassiek orkest en een koor. Het evenement wordt gehouden van 16 tot en met 25 november in Ahoy' Rotterdam.

De 74-jarige Ike Turner vormde in de jaren zestig en zeventig het wereldberoemde duo Ike & Tina Turner, met zijn toenmalige vrouw Tina. Ze scoorden hits als 'A Fool in love' en 'River deep mountain high'. Na zijn scheiding in 1976 raakte de artiest in het slop maar in 2001 bracht hij een opnieuw een album uit. Deze plaat, 'Here en now', werd genomineerd voor een Grammy. Onlangs kwam zijn nieuwe album 'Ike Turner's ( Final)' uit.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen