Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Blunder van BBC wordt verfilmd

Shownieuws

Een blunder van de BBC, waarbij een sollicitant in een interview werd opgevoerd als expert van online muziekuitwisseling, wordt vastgelegd op het witte doek.

(Novum/AP) - Een blunder van de BBC, waarbij een willekeurige sollicitant in een rechtstreeks op televisie uitgezonden interview werd opgevoerd als deskundige van online muziekuitwisseling, wordt vastgelegd op het witte doek. Een producent uit Hollywood heeft zich door de flater laten inspireren. Deze week is een deal gesloten met de sollicitant.

De 38-jarige sollicitant Guy Goma kwam naar de BBC om te solliciteren naar de functie van computertechnicus. Door een slordigheid bij de receptie van de Britse omroep kwam hij in een studio terecht. Daar werd gedacht dat hij Guy Kewney was, die als deskundige zou worden geïnterviewd over een rechtszaak tussen het computerbedrijf Apple en het gelijknamige platenlabel van The Beatles.

Goma staat model voor het hoofdpersonage in een film die nog moet worden geschreven. Het project van filmproducent Allison Rosenzweig is nog volop in ontwikkeling, maar de Congolees denkt al wel na over de rolverdeling. Voor de rol van de 38-jarige Goma heeft hij al iemand op het oog. "Will Smith zou geweldig zijn."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen