Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Paramount en Tom Cruise uit elkaar

Shownieuws

Filmstudio Paramount Pictures wil niet langer samenwerken met Tom Cruise. Het gedrag van de Amerikaanse acteur is de aanleiding voor de breuk.

(Novum/AP) - Filmstudio Paramount Pictures wil niet langer samenwerken met Tom Cruise. Het gedrag van de Amerikaanse acteur is de aanleiding voor de breuk. Dat verklaart de voorzitter van de raad van bestuur van Viacom, de eigenaar van Paramount.

De studio werkte veertien jaar samen met het productiebedrijf van de 44-jarige acteur en zijn zakenpartner Paula Wagner. Het bedrijf produceerde onder de vlag van Paramount afgelopen jaar onder meer 'Mission: impossible 3'.

Tom Cruise kwam de laatste maanden veel in de media. Zijn uitlatingen over zijn relatie met verloofde Katie Holmes, haar zwangerschap en de geboorte van hun eerste kind Suri zorgden voor ergernis. Vooral zijn optreden in de talkshow van Oprah Winfrey zorgde voor veel kritiek. Hij sprong op en neer op de bank en schreeuwde hoe blij hij was met Holmes. Ook zijn sterke band met Scientology en de opvattingen die hij daaraan ontleent, zorgden regelmatig voor ophef.

Paula Wagner, de zakenpartner van Cruise, ontkent dat ze door Paramount op een zijspoor zijn gezet. Zij noemt de breuk hun eigen keuze. "We zijn al tijden op zoek naar nieuwe, onafhankelijke financiers."

[Novum]

Gerelateerde Artikelen