Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Russell Crowe in film met rappers

Shownieuws

De Nieuw-Zeelandse filmster Russell Crowe is naast enkele rappers te zien in de film 'American gangster'. RZA, T.I. en Common spelen mee in de thriller.

De Nieuw-Zeelandse filmster Russell Crowe is naast enkele rappers te zien in de film 'American gangster'. RZA, T.I. en Common spelen mee in de thriller, waarin ook Denzel Washington is te zien. Dat meldt het Britse persbureau Reuters dinsdag.

De film is gebaseerd op het leven van een drugsbaron, gespeeld door Washington, die in de jaren zeventig heroïne de Verenigde Staten binnensmokkelde in de doodskisten van soldaten die in Vietnam zijn omgekomen. De dealer uit Harlem werd gearresteerd door politieman Richie Roberts, een rol van Crowe. Vervolgens werkten de mannen samen om het vroegere drugsnetwerk van Lucas op te rollen.

RZA speelt één van Crowes collega-agenten, die een meester is in het observeren van verdachten. RZA, die is geboren als Robert Diggs, maakt deel uit van het rapcollectief Wu-Tang Clan. De andere rappers spelen drugshandelaren. Ridley Scott, maker van klassieke films als 'Alien' en 'Blade runner', neemt de film momenteel op in New York.

Het filmproject wacht al langer op verfilming. In 2004 haalde filmstudio Universal regisseur Antoine Fuqua van het project, omdat hij te veel geld zou hebben uitgegeven. Toen werd Benicio Del Toro nog genoemd als één van de hoofdrolspelers.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen