Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Sonja Barend beëindigt televisieloopbaan

Shownieuws

Sonja Barend stopt met het maken van televisieprogramma's. Dit najaar is ze nog te zien met een programma over 50 jaar televisie.

Sonja Barend beëindigt televisieloopbaan

Sonja Barend stopt met het maken van televisieprogramma's. Dat heeft de 66-jarige presentatrice dinsdag gezegd bij de najaarspresentatie van de Vara. Dit najaar is ze nog te zien met een programma over vijftig jaar televisie, maar daarna is de televisiecarrière van de presentatrice voorgoed voorbij.

Barend vertelde tijdens de presentatie dat het idee om te stoppen spontaan in haar hoofd opkwam. "Ik zat gisteren een broodje te eten en bedacht toen dat ik vandaag misschien wel ging zeggen dat ik ermee op zou houden." Volgens de presentatrice is het programma waarin ze terugblikt op een halve eeuw televisie bovendien de perfecte manier om afscheid te nemen van het tv-podium.

Vara-collega Paul de Leeuw denkt niet dat de aankondiging een bevlieging is van de televisiecoryfee. "Als Sonja zegt dat ze het doet, dan doet ze het ook." Al eerder is gespeculeerd over een naderend einde van de loopbaan van Barend, maar dit is de eerste keer dat ze haar afscheid zelf heeft aangekondigd.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen