Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Carrell wacht in hemel op Van der Meyden

Shownieuws

Kort voor zijn dood schreef televisiepresentator Rudi Carrell een briefje aan Henk van der Meyden. "We zien elkaar in de hemel, Henk", stond erin te lezen.

Rudi Carrell schreef kort voor zijn dood een briefje aan Henk van der Meyden. "We zien elkaar in de hemel, Henk", stond erin te lezen. Dat vertelt Van der Meyden, oud-showbizzjournalist en tegenwoordig theaterproducent, dinsdag in Vara TV Magazine. Vorige maand overleed televisiepresentator Carrell, die een goede vriend was van Van der Meyden, aan de gevolgen van longkanker. Hij werd 71 jaar.

Van der Meyden verlangt terug naar de tijd dat professionals als Carrell televisie maakten. "Rudi sliep niet van de shows, at vijf dagen niet", weet de showbizzkenner. "Als je in dit vak denkt dat je er bent, ben je er geweest."

Op de dag dat Carrells dood werd bekendgemaakt, zond omroep MAX de documentaire 'Afscheid van een showmaster' uit. Die productie heeft Carrell helemaal zelf geënsceneerd, zegt Van der Meyden. "Hij heeft precies bepaald wie er aan het woord mochten komen: zijn dochter, zijn zoon, een broer. En ik. Regisseur tot het laatst."

Creatieve televisiemakers als Rudi zijn er volgens Van der Meyden niet meer. "De televisie wordt ver-McDonald'st. Het is allemaal hetzelfde." De 69-jarige slagerszoon kijkt tegenwoordig het liefst naar Discovery Channel.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen