Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Los Lobos keert terug op oude schreden

Shownieuws

Met het nieuwe album 'The town and the city' keert Los Lobos terug op de muzikale schreden van weleer. De band combineert rock, tex-mex, country, folk en blues.

Met het nieuwe album 'The town and the city' keert Los Lobos terug op de muzikale schreden van weleer. De band uit het oosten van Los Angeles werd in de jaren tachtig bekend met een eigenzinnige combinatie van rock, tex-mex, country, folk, blues en Spaanse muziekstijlen. Eind jaren negentig lag het accent echter vooral bij de traditionele rockmuziek. Op 'The town and the city' voert de warme cocktail van muzikale genres bij Los Lobos weer de overhand.

Na enkele jaren naam te hebben gemaakt in Los Angeles en omgeving, brak Los Lobos, Spaans voor 'de wolven', begin jaren tachtig door bij het grote publiek via het album 'How will the wolf survive?'. De cover van Ritchie Valens' hitsingle 'La bamba' bracht de band in 1987 zelfs wereldwijd in de hitlijsten. Halverwege de jaren negentig stortten de vijf bandleden zich op verschillende soloprojecten en productiewerk voor andere artiesten.

In 1999 kwam de groep weer bijeen. Twee jaar geleden maakte Los Lobos met gastmuzikanten als Tom Waits, Elvis Costello, Richard Thompson, Bobby Womack en Rubén Blades het album 'The ride'. Op de opvolger 'The town and the city' grijpt Los Lobos terug naar het geluid van het album 'Kiko' uit 1992, het door critici meest bejubelde album van de Amerikaanse band.

'The town and the city' laat de Los Lobos van weleer horen, met een keur aan Amerikaanse en Zuid-Amerikaanse stijlen en vleugjes jazz en Britse pop. Bandlid Steve Berlin noemt 'The town and the city' in een persbericht 'een album van dit moment'. Hij verwijst naast de muzikale diversiteit en naar de onderwerpen in de dertien nummers op het album. "Universele verhalen over onderwerpen die komen en voorbijgaan," stelt Berlin.

De band schreef opnieuw enkele nummers in het Spaans, ditmaal vooral om de problematiek tussen Noord- en Zuid-Amerika te illustreren. Zo passeren in de nummers op het album onderwerpen de revue als jeugdbendes, drugsgebruik en illegale Mexicaanse arbeiders in de Verenigde Staten. "Ik hoop dat mensen dit album als een reflectie van hun eigen leven zien", zegt drummer Louie Perez.

'The town and the city' is verschenen via Hollywood Records/EMI.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen