Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Rapper C-Murder onder huisarrest

Shownieuws

Rapper Corey Miller, die vroeger bekendstond als C-Murder, heeft huisarrest. De hiphopper uit New Orleans moet een tweede rechtszaak wegens moord afwachten.

(Novum/AP) - Rapper Corey Miller, die vroeger bekendstond als C-Murder, heeft huisarrest. De 35-jarige hiphopper uit het Amerikaanse New Orleans moet een tweede rechtszaak wegens moord afwachten. Een hof van beroep oordeelde vorige week dat een rechter hem onterecht vrij laat rondlopen. Miller moet nu thuis blijven, afgezien van zijn bezoeken aan de rechtbank.

Miller raakte begin 2002 betrokken bij een schietpartij voor een nachtclub in Louisiana, waarbij de 16-jarige Steve Thomas om het leven kwam. Thomas werd in elkaar geslagen en uiteindelijk doodgeschoten voor de deur van een nachtclub, waar hij even daarvoor aan een rapwedstrijd had meegedaan. Volgens justitie was Miller op borgtocht vrij toen hij het slachtoffer in de borst schoot na een ruzie in de nachtclub. Miller heeft altijd elke betrokkenheid bij het incident ontkend.

Een jury veroordeelde de rapper tot levenslange gevangenisstraf, maar een rechter verwierp de veroordeling omdat de officier van justitie de criminele achtergrond van een aantal getuigen à charge had verborgen.

Sinds zijn problemen met de wet begonnen, noemt de rapper zichzelf C-Miller.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen