Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BN'ers rouwen om radiolegende Krijn Torringa

Shownieuws

Onder grote belangstelling is maandag afscheid genomen van de overleden radiolegende Krijn Torringa. Onder meer Pierre Kartner en Jaqcues Herb waren aanwezig.

Onder grote belangstelling is maandagmiddag afscheid genomen van de overleden radiolegende Krijn Torringa. Onder de aanwezigen bij de openbare rouwdienst in het Enschedese Arke Stadion waren onder andere de volkszangers Pierre Kartner, Thomas Berge en Jacques Herb.

Ook FC Twente voorzitter Joop Munsterman, TV Oranje directeur Gerard Ardesch en hoofdredacteur Henny Everts van RTV Oost betoonden de laatste eer aan Torringa.

Grote afwezige was Lee Towers. De zanger was goed bevriend met Torringa. 'Krijn was een geweldige gozer", zei hij donderdag in SBS Shownieuws. Hij zou niet bij de afscheidsdienst aanwezig zijn geweest omdat hij al persoonlijk afscheid had genomen van zijn goede vriend.

Na de afscheidceremonie werd de rouwwagen uitgeleide gedaan door supporters van FC Twente die met fakkels in hun hand een erehaag vormden. Daarna is Torringa in besloten kring begraven.

Torringa begon zijn carrière in de jaren zestig bij piratenzender Radio Veronica. In de jaren zeventig en tachtig werd hij bekend bij de Avro, waar hij de muziekprogramma's Hollands Glorie en Top Pop presenteerde. De laatste jaren was hij presentator van een muziekprogramma bij Radio Oost. Daarnaast was hij stadionspeaker bij FC Twente en muziekdirecteur bij de satellietzender TV Oranje. Krijn Torringa overleed woensdag op 66-jarige leeftijd aan kanker.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen