Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Film- en platenontwerper Ed Thrasher overleden

Shownieuws

Vormgever Ed Thrasher (74) is overleden in zijn huis in Californië. Hij ontwierp cd's als 'Are you experienced?' van Jimi Hendrix en 'My way' van Frank Sinatra.

(Novum/AP) - Vormgever Ed Thrasher, die jarenlang werkzaam was in de muziek- en filmbusiness en zo'n beetje alle prijzen in de wacht sleepte die in zijn vakgebied bestaan, is op 5 augustus overleden. Dat heeft zijn zoon bekendgemaakt. Hij stierf in zijn huis bij Big Bear Lake in Californië aan de gevolgen van kanker. Hij werd 74 jaar.

De in Los Angeles geboren Thrasher zat nog op de kunstacademie toen hij in 1957 in dienst trad bij Capitol Records. In 1964 stapte hij over naar Warner Bros. Records, waar hij albums ontwierp als 'Are you experienced?' van de Jimi Hendrix Experience, 'Song to a seagull' van Joni Mitchell, 'Anthem of the sun' van Grateful Dead en 'My way' van Frank Sinatra. Toen Sinatra in 1973 een comebackalbum maakte, bedacht Thrasher de titel: 'Ol' Blue Eyes is back'.

Na zijn vertrek bij Warner in 1979 richtte Thrasher een reclamebureau op dat ontwerpen verzorgde voor films, waaronder 'Purple rain' met Prince en 'Mad Max beyond Thunderdome' met Mel Gibson.

Thrasher was 22 jaar getrouwd met actrice Linda Gray, die bekend is als Sue Ellen uit de televisieserie Dallas. De twee gingen in de jaren tachtig uit elkaar.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen