Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Henny Vrienten schrijft Ciske-musical

Shownieuws

Henny Vrienten heeft de muziek geschreven voor de musical Ciske de Rat. De reismusical is in het theaterseizoen 2007/2008 te zien in de grote theaters.

Componist en voormalig zanger van Doe Maar Henny Vrienten heeft de muziek geschreven voor de musical Ciske de Rat. Dat heeft Joop van den Ende Theaterproducties maandag bekendgemaakt. Eerder schreef de 58-jarige Vrienten muziek voor de musicals 'Jan, Jans en de kinderen' en 'Doe maar!'.

De reismusical over het straatschoffie is in het theaterseizoen 2007/2008 te zien in de grote theaters van Nederland. Voor de musical hebben André Breedland en Maurice Wijnen de boeken van Piet Bakker bewerkt. In de musicalversie wordt behalve het verhaal van de film uit 1984 het derde deel over de volwassen Ciske verteld. Paul Eenens tekende voor de regie.

De ontwikkeling van nieuwe musicals zoals Ciske de Rat komt voort uit een initiatief van Joop van den Ende, die binnen zijn bedrijf een creatieve afdeling in het leven heeft geroepen waarin structureel nieuwe musicals worden gecreëerd. De afdeling werkt momenteel aan vijftien andere nationale en internationale theaterprojecten.

Begin volgende maand zijn de audities voor het stuk. De première vindt plaats op 7 oktober volgend jaar in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen