Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Reggaester Joseph Hill overlijdt tijdens tournee

Shownieuws

Zanger Joseph Hill is overleden. De zanger en liedjesschrijver van de traditionele reggaegroep Culture werd 57. 'Two sevens clash' is zijn bekendste nummer.

(Novum/AP) - Reggaezanger Joseph Hill is zaterdag overleden. De zanger en liedjesschrijver van de traditionele reggaegroep Culture werd 57 jaar oud. Hill werd tijdens een Europese tournee opeens ziek en stierf in Berlijn. Dat heeft zijn dochter Andrea, die de doodsoorzaak niet kent, bekendgemaakt.

Als eerbetoon aan de overleden zanger gaat Culture verder met de zomertournee. Hills zoon Kenyatta neemt de zangpartijen over.

Hill leidde Culture drie decennia lang. Hij schreef de bekendste nummers van de groep, zoals 'Two sevens clash', 'Natty never get weary' en 'I'm not ashamed'. Cultures invloedrijkste lied, 'Two sevens clash', was volgens Hill gebaseerd op een voorspelling van de Afro-Amerikaanse nationalist Marcus Garvey, die zei dat op 7 juli 1977 chaos zou uitbreken. Het apocalyptische nummer verwekte onrust in Hills geboorteland Jamaica. Veel winkels en scholen sloten hun winkels op de desbetreffende dag.

Vorig jaar kreeg de zanger, een toegewijde rastafari, een onderscheiding van de Jamaicaanse overheid vanwege zijn bijdrage aan de cultuur van het eiland.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen