Kies je favoriete radiostation

Dossiers

BN'ers aan de dunne bij Peking Express

Shownieuws

Verschillende BN'ers zijn tijdens de opnamen van Peking Express Vip behoorlijk ziek geworden. Zij raakten flink aan de diarree, vertellen de deelnemers.

BN'ers aan de dunne bij Peking Express

Verschillende BN'ers zijn tijdens de opnamen van Peking Express Vip behoorlijk ziek geworden. Cabaretier Maxim Hartman, acteur Joep Sertons, actrice Marian Mudder, schaatser Bart Veldkamp en presentatrice Chimène van Oosterhout raakten flink aan de diarree. Sommigen waren ook de eerste weken in Nederland nog niet helemaal beter, vertellen zij aan Novum Nieuws. Twaalf BN'ers reisden zonder geld in koppels van Noord- naar Zuid-India.

Hartman en zijn partner, cabaretier Guido Wijers, hadden geen tactiek die erop was gericht de wedstrijd te winnen. "Maar wel een techniek", lacht Hartman. "Iedereen dacht dat wij het niet zo serieus namen, dus we speelden een beetje de underdog." Om een lift te krijgen zette Hartman een intimiderend gezicht op. "Dat werkt altijd." Volgens Veldkamp is blijven vragen de beste manier. "Nee bestaat niet. Je moet gewoon blijven vragen, net zo lang tot je ja hebt." Het koppel Mudder-Sertons gooide het over een andere boeg. Mudder: "Ik zou eigenlijk iedereen afraden om te gaan liften in India. Maar als je het wilt doen, doe het dan op z'n vriendelijkst."

De BN'ers hebben zoveel indrukwekkends meegemaakt dat ze het moeilijk vinden een hoogtepunt uit te zoeken. Toch hebben ze allemaal iets waar ze meteen aan denken. "In een dorpje midden in India had ik even een breekmoment", vertelt Van Oosterhout. "Ik zag er mensen lopen die daar zijn geboren en nooit meer weg zullen gaan. Dat was mijn leermoment. Ik realiseer me dat ik het zo goed heb, dat mijn zoon het zo goed krijgt."

Wijers vond het allerergste dat hij beren zag die met een touw door hun neus moeten dansen voor toeristen. "Ik wil niet dat die beer voor ons als toeristen danst. Ik wil dat die beer niet hoeft te dansen."

Mudder en Sertons moeten denken aan een speciale nacht in een boerendorp. "We werden zó gastvrij ontvangen", vertelt Sertons. "Er werd gekookt, een slaapplek geregeld en we hebben gezongen en gedanst. Dan leer je dat het ook anders kan. Je hebt niet zoveel nodig. Als je bij jezelf blijft, moet dat genoeg zijn."

Wie er gaat winnen, laten de BN'ers nog even in het midden. "Maar we zijn wel blij dat we zo ver zijn gekomen", verklapt Hartman. Andere deelnemers aan het programma zijn Regina Romeijn, Pieter Storms, Hanna Verboom, Terence Schreurs, Bas Westerweel en Bob de Jong. Peking Express Vip is vanaf 3 september te zien op Net 5.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen