Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Parade slaat tenten op in Amsterdam

Shownieuws

Het reizende theaterfestival de Parade opent vrijdag zijn deuren in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam. Traditiegetrouw wordt het festival daar afgesloten.

Het reizende theaterfestival de Parade opent vrijdag zijn deuren in het Martin Luther Kingpark in Amsterdam. Eerder deze zomer bezocht het mobiele theaterdorp Rotterdam, Den Haag en Utrecht. Traditiegetrouw eindigt het jaarlijkse festival in Amsterdam. Tot en met 20 augustus zijn dagelijks verschillende voorstellingen te zien in de tenten in ZuiderAmstel.

Op de Parade zijn onder meer voorstellingen te zien van Ellen ten Damme, Jules Deelder en het theatergezelschap Ocobar met Daniel Boissevain. Producties die alleen in Amsterdam spelen, zijn onder meer 'Wawazda' van Leonard en Jeroen, 'De suikerklok' van het Spinvis-orkest met Simon Vinkenoog en 'Shot' van anoukvandijk dc.

De Parade is voortgekomen uit de Boulevard of Broken Dreams, een internationaal reizend theaterfestival dat bestond van 1984 tot en met 1987. Dit jaar is de zestiende editie van de Parade. Het festival doet de vier grote steden in Nederland aan. Jaarlijks bezoeken ruim tweehonderdduizend belangstellenden het theaterfestival.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen