Kies je favoriete radiostation

Dossiers

Erny van Reijmersdal vindt zichzelf geen couturier

Shownieuws

Erny van Reijmersdal vindt zichzelf geen couturier. "Ik maak gewoon spullen waarvan ik hoop dat de draagsters er tevreden mee zijn. Dat is het belangrijkste."

Erny van Reijmersdal is al meer dan twintig jaar actief in de mode-industrie. Hij heeft winkels in Amsterdam, Antwerpen en Heemstede en hij toonde woensdag in de RAI zijn nieuwe collectie aan meer dan 1300 fans en genodigden. Toch vindt hij zichzelf geen couturier. "Ik maak gewoon spullen waarvan ik hoop dat de draagsters er tevreden mee zijn. Dat is geen messiaans gevoel, dat vind ik gewoon het belangrijkste."

Na de show, waarbij hij zijn zomercollectie voor volgend jaar presenteerde, kon Van Reijmersdal door alle positieve reacties maar moeite met beide benen op de grond blijven. "Iedereen is zo enthousiast, echt shockerend. Ik moet nog even dalen", zei hij. "Ik ben vooral blij dat mensen de show zo divers en vernieuwend vonden. Dat betekent dat ik er echt een signatuur aan heb gegeven."

Bij de show ontbrak een achterwand met daarop de naam van de ontwerper in grote letters. In plaats daarvan had Van Reijmersdal een waterval van acht meter hoog laten plaatsen. Daarop werden de thema's van zijn collectie geprojecteerd, zoals 'Singing in the rain', 'Loveboat', het stadsgevoel en India.

[Novum]

Gerelateerde Artikelen